Volledig scherm
Het zeeleeuwtje dat 18 juni werd geboren in safaripark Beekse Bergen heeft het niet gered. © Beekse Bergen

Dierenleed in Beekse Bergen: pasgeboren zeeleeuwtje redt het niet

TILBURG - Het zeeleeuwtje dat op 18 juni in Beekse Bergen werd geboren, heeft het niet gered. Het dier ging steeds minder eten en verzwakte daardoor zoveel dat het uiteindelijk doodging. Dat meldt Beekse Bergen.

Aanvankelijk leek het zeeleeuwtje het goed te doen. ,,Het is heel triest, maar het is iets wat in de natuur zit. We maken het wel vaker meer", zegt woordvoerder Jeroen Floor. ,,We weten niet hoe het komt. De zeeleeuw is overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor autopsie. Dat doen we altijd. Maar daar hebben ze geen oorzaak kunnen vinden.”

Naam

Het welpje had nog geen naam. Floor: ,,Die geven we altijd pas als het geslacht bekend is. Dat is meestal pas na een paar weken, als de verzorgers erbij kunnen. Dat was hier nog niet gebeurd. Maar uit de autopsie bleek dat het een mannetje was.”

Safaripark Beekse Bergen heeft sinds twee jaar zeeleeuwen. Met de geboorte van het welpje stond de stand op zes zeeleeuwen.  

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.