Volledig scherm
Dick Jaspers en Rico Verhoeven. © Johan Wouters / Pix4Profs en Robin Utrecht / ANP

Dick Jaspers en Rico Verhoeven benoemd tot Ereburgers van Brabant

Kickbokser Rico Verhoeven en driebander Dick Jaspers ontvingen zaterdagmiddag de Provinciepenning, de hoogste onderscheiding die de provincie kent, uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Daarmee zijn zij officieel Ereburgers van Brabant. Ze kregen deze uitgereikt vanwege hun bijzondere prestaties in de sport.

Dick Jaspers werd in 2000, 2004, 2011 en 2018 wereldkampioen driebanden. Daarnaast pakte hij vier Europese titels en  werd hij 18 keer Nederlands kampioen. Jaspers, afkomstig uit Sint Willebrord,  is daardoor een van de succesvolste sporters uit Brabant. 

Verhoeven

Rico Verhoeven werd in 2014 voor het eerst wereldkampioen kickboksen en wist die titel de afgelopen jaren maar liefst acht keer te verdedigen. Dat leverde hem de bijnaam ‘the king of kickboxing’ op. Naast sporten zet de in Halsteren woonachtige Verhoeven zich in voor de Stichting voor Sara, die zich richt op kinderen met een spierziekte. 

De Provinciepenning

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die Noord-Brabant kent als provincie. Als iemand de penning ontvangt, wordt hij of zij automatisch ereburger. De penning en het ereburgerschap van Brabant worden toegekend aan mensen die zich voor de provincie en de Brabantse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt.