Deze middelbare scholen in West-Brabant sluiten woensdag de deuren vanwege de staking

WEST-BRABANT - Leraren door heel Nederland gaan woensdag staken. Ze zijn het niet eens met de eenmalige extra injectie van 460 miljoen euro voor het onderwijs. Ze willen jaarlijks structureel 423,5 miljoen extra. 

Het was eerst onduidelijk of de algehele staking door zou gaan. In eerste instantie zou vooral een groot deel van de basisscholen staken, maar steeds meer scholen uit het middelbaar onderwijs zijn aangehaakt.  De Algemene Onderwijsbond hakte de knoop door: er wordt gestaakt. Welke middelbare scholen in West-Brabant doen mee? Dat lees je hieronder.  

Breda

Bredase scholen die morgen staken zijn het Newmancollege, Markenhage, Orion Lyceum, Michaël College en Mencia de Mendoza Lyceum.

Bredase scholen De Nassau en Graaf Engelbrecht hebben enkele stakers. “Leraren die staken leveren gewoon een dag salaris in”, zegt een woordvoerster van De Nassau.

Stedelijk Gymnasium staakt niet.

Oosterhout

In Oosterhout zijn meer scholen die niet staken. Curio Effent, Praktijkschool de Zwaaikom en Hanze College staken niet.

Meerdere leraren van Frencken College, Oelbert Gymnasium, Dongemond College en Cambreur College gaan staken. Deze lessen vallen uit, enkele lessen gaan door.

Zevenbergen

Het Markland College in Zevenbergen gaat niet dicht tijdens de staking, maar leraren mogen wel staken. 

Etten-Leur

In Etten-Leur staakt de KSE wel en het Munnikenheide College niet.

Roosendaal

De Roosendaalse scholen hebben het niet zo met de stakingsdag. Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Lyceum en Jan Tinbergen College blijven open en op de scholen staken maar enkele docenten.

Oudenbosch

In Oudenbosch is de situatie fiftyfifty. Op het Markland College gaan elf docenten staken, maar blijft de school gewoon open, en op het Prinsentuin College wordt niet gestaakt.

Bergen op Zoom

Het Moller Lyceum, de Kornalijn en ‘t Rijks in Bergen op Zoom gaan niet staken. Bij Roncalli staken 7 van de 119 docenten. Bij Juvenaat is het onbekend of de docenten staken. Steenspil in Halsteren gaat niet staken.

Het Curio Pomona in Bergen op Zoom heeft niet deelgenomen aan de landelijke staking, zoals wel vermeld stond op onze website.

Steenbergen

't Ravelijn in Steenbergen heeft aangegeven niet te staken.

Ossendrecht

Ook het Zuidwesthoek College in Ossendrecht houdt de deuren open en gaat niet staken.

Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT