Volledig scherm
PREMIUM
Man (34) dood geschoten in zijn auto in de Sionstraat © Bert Jansen

Definitieve knock-out voor Fouad: wie was geliquideerde Eindhovenaar?

EINDHOVEN - Hij was een bokser die zelden in de ring stond, een fitnessliefhebber die trainde om er goed uit te zien. Zaterdag werd hij op straat in Eindhoven ineens in koele bloede geliquideerd. Wie was Fouad Rashidi?

Eigenlijk wist hij al genoeg toen hij de auto zag. Een zilveren Suzuki Swift tussen de politielinten, het rechtervoorraam met drie kogels aan diggelen geschoten. “Ik kende maar één jongen in onze buurt die in zo’n auto rondrijdt”, zegt Atila Mert na het zien van de nieuwsfoto. “Ik heb nog een dag gewacht voordat ik zijn broer belde. Maar het was hem echt, Fouad Rashidi. Hij was vermoord. En we hebben geen flauw idee waarom.”

  1. Taboe op borstvoeding oorzaak hoge kindersterfte in Brabant eind negentiende eeuw, in Roosendaal vooral arbeidersgezinnen getroffen

    Taboe op borstvoe­ding oorzaak hoge kinder­sterf­te in Brabant eind negentien­de eeuw, in Roosendaal vooral arbeiders­ge­zin­nen getroffen

    TILBURG - Een taboe op het geven van borstvoeding aan kinderen zorgde eind negentiende eeuw voor een hogere kindersterfte. In Roosendaal werden vooral arbeidersgezinnen getroffen. Dat blijkt uit onderzoek van Evelien Walhout, die op 25 januari haar proefschrift An infants’ graveyard? Region, religion and infant mortality in North Brabant, 1840-1940 verdedigt aan Tilburg Univerity.