Volledig scherm
PREMIUM
Man (34) dood geschoten in zijn auto in de Sionstraat © Bert Jansen

Definitieve knock-out voor Fouad: wie was geliquideerde Eindhovenaar?

EINDHOVEN - Hij was een bokser die zelden in de ring stond, een fitnessliefhebber die trainde om er goed uit te zien. Zaterdag werd hij op straat in Eindhoven ineens in koele bloede geliquideerd. Wie was Fouad Rashidi?

Eigenlijk wist hij al genoeg toen hij de auto zag. Een zilveren Suzuki Swift tussen de politielinten, het rechtervoorraam met drie kogels aan diggelen geschoten. “Ik kende maar één jongen in onze buurt die in zo’n auto rondrijdt”, zegt Atila Mert na het zien van de nieuwsfoto. “Ik heb nog een dag gewacht voordat ik zijn broer belde. Maar het was hem echt, Fouad Rashidi. Hij was vermoord. En we hebben geen flauw idee waarom.”

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij: