Volledig scherm
Weekoverzicht

De West-Brabantse Week: Vermiste meisjes gevonden, carnavalsnummers en afvalbak voor de deur

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Afvalbak pal voor nieuw appartement geplaatst
"Wat zijn jullie nóu aan het sjouwen?!", was de reactie van een verontwaardigde Cor Marijnissen toen de afvalcontainer pal voor z'n deur in Made werd geplaatst. Of liever, voor z'n terras. Hij kijkt er recht op en kan 'm bijna aanraken; de afstand tussen zijn gevel en de container bedraagt precies twee meter. Marijnissen had zich het welkom in zijn nieuwe appartement aan de Van Houtstraat in Made toch wat anders voorgesteld...

Carnavalsnummers over oa Sylvana Simons
„Mijn lied gaat gewoon over Sylvana Simons.” Zegt feestzanger Kees Verlee alias Johnny Gold uit Almkerk, die het nummer De Zeurpiet (Wie zeurt krijgt een...) de wijde webwereld in heeft geslingerd. Verlee reageert daarmee op het carnavalsnummer dat collega-zanger Rob van Daal uit Etten-Leur heeft opgenomen. Dat heet ‘Oh Sylvana’, maar gaat - hoewel nauwelijks iemand dat gelooft en alle seinen op Simons staan - volgens Van Daal niet over Sylvana Simons.

Veelpleger uit Breda gepakt voor doorrijden na aanrijding met wielrenners in Zundert
De 26-jarige Bredanaar die vorige maand is opgepakt voor het veroorzaken van een aanrijding met een groep wielrenners in Zundert, wordt poging tot zware mishandeling en doorrijden na een ongeval ten laste gelegd.

Hilarische video met Etten-Leurenaren die Engels spreken
Het Belgische satirische televisieprogramma 'De Ideale Wereld' heeft woensdag een reportage gemaakt in Etten-Leur om te kijken of Nederlanders echt het best Engels spreken. Het leverde een komische video op.

Dronken bestuurder vliegt met 175 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden A4
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Bergen op Zoom een dronken automobilist aangehouden die met 175 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden reed.

Motorrijder uit Rijsbergen komt om het leven in Etten-Leur
Een 33-jarige motorrijder uit Rijsbergen overleed zaterdag na een val. Volgens de politie verloor de bestuurder bij het remmen de macht over het stuur. Hij viel en raakte ernstig gewond. Reanimatie mocht helaas niet baten.

Vermiste meisjes uit Bergen op Zoom gevonden en man opgepakt
Sam en Femke (16) uit Bergen op Zoom vertrokken dinsdag vanaf Eindhoven Airport naar het buitenland. Dagenlang werd gedacht dat ze op Marbella zouden zijn. Zaterdag werden ze echter gevonden in het Portugese Albufeira. Een man die bij de meisjes was in Portugal is aangehouden werd zondag bekend.