Volledig scherm
Verdachte Elias A. © Eric Elich

De West-Brabantse Week: ontslagen bij Mezz, drie jaar voor doorrijder en de Merwedebrug

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Drie jaar cel voor doodrijder
Tegen de 18-jarige man die afgelopen Koningsdag in Breda de peuter Nassim doodreed is drie jaar celstraf geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie acht de Bredanaar schuldig aan dood door schuld. De officier van justitie bepleitte vrijdag dat verdachte Elias A. schuldig is aan dood door schuld, omdat hij had kunnen weten dat zijn roekeloze rijgedrag in de woonwijk kon leiden tot een dodelijk ongeval.

Inval bij vader Klaas Otto
De recherche deed dinsdagmorgen een inval in de bedrijfsloods van de vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom. Politiemensen met speurhonden, rechercheurs en andere forensisch deskundigen waren tegen het middaguur volop bezig om het gebouw en het terrein van de oudijzerhandel uit te kammen. Het heeft er alle schijn van dat de inval is gerelateerd aan de lopende strafzaak tegen Klaas Otto, oud-generaal van motorclub No Surrender.

Ontslagen bij Mezz
Dalende bezoekersaantallen, onder druk staande omzetcijfers. Het zijn moeilijke tijden voor poppodium Mezz dat een reorganisatie heeft aangekondigd. Voor 4 van de 17 medewerkers is er geen plaats meer. Het 15 jaar oude Poppodium Mezz in Breda, waar jarenlang bekende namen uit de popwereld optraden, staat zwaar onder druk. Het aantal bezoekers loopt gestaag terug. De laatste jaren (2014 uitgezonderd) werden steevast met verlies afgesloten. Vorig jaar 55.000 euro.

Overlast bij Merwedebrug
Ook deze week was er overlast voor het West-Brabantse verkeer dat over de Merwedebrug moest. Eerder meldde Rijkswaterstaat dat alle rijstroken vrijdag weer beschikbaar zouden zijn, maar dat duurde in praktijk nog tot zaterdag. Sinds twee weken is de brug bij Gorinchem voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt.

Zevenbergenaar valt vrouwen lastig
De politie heeft een 46-jarige man uit Zevenbergen aangehouden die twee vrouwen zou hebben aangerand in het Kralingse Bos. Dat gebeurde vorige maand in de Rotterdamse bossen. De man is donderdag door rechercheurs opgepakt op de plaats waar één van de twee vrouwen is aangevallen. De politie heeft de afgelopen weken druk gesurveilleerd in het bos, herkenbaar en onherkenbaar, in de hoop de man te pakken.