Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans

De West-Brabantse Week: echtpaar doodgereden, tienermoeder voor rechter en Poolse supermarkt

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Echtpaar doodgereden
Op de Bredaseweg in Tilburg werd donderdagavond een echtpaar doodgereden. Bert (62) en zijn vrouw Henriëtte van der Veeken (59) werden slachtoffer van een vreselijk ongeluk. Ze werden geschept door een auto, waarna de 23-jarige bestuurder doorreed. Die meldde zich later bij de politie. Omdat Bert en Henriëtte allebei voor de klas stonden, kwamen er veel reacties van (oud-)leerlingen en collega's.

Tienermoeder
De rechtbank van Breda heeft een jeugddetentie van 8 maanden opgelegd aan het tienermeisje dat haar dode baby achterliet in een vuilniszak. Deze straf is geheel voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Het meisje (slechts 14 jaar destijds) ontdekte pas na vier of vijf maanden dat ze zwanger was. In een poging het te verhullen, stopte ze het kind in een vuilniszak.

Poolse supermarkt
Buren van de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal willen dat de winkel daar verdwijnt. Ze zijn de steeds verder toenemende overlast van de klanten van de winkel helemaal beu. Burgemeester Jacques Niederer kreeg per mail een brief van 48 huishoudens. De burgemeester zegt dat de supermarkten niet verdwijnen. Er gaat wel een alcoholverbod gelden.

Outlet HEMA in Roosendaal
Begin volgende maand opent HEMA een vestiging van outlettak HEMArkt in het leegstaande V&D-pand aan de Stationsstraat in Bergen op Zoom. Dat werd vrijdag bekend. In die winkel verkoopt het warenhuis oude voorraden met kortingen. HEMArkt heeft op dit moment zestien vestigingen in het land, voornamelijk in de grote steden. De dichtbijzijnde HEMA-outlet zit nu in Dordrecht.

Supermarkten Oosterhout
Ook goed nieuws voor Oosterhout deze week: de gemeente krijgt er een nieuwe supermarkt bij en enkele bestaande breiden uit. Deze plannen zijn goedgekeurd door de gemeente. Het zou gaan om het vestigen van een Lidl in Arkendonk en het uitbreiden van de Lidl op Zuiderhout, de Emté aan de Markkant en de Aldi aan de Statendamweg. Ook worden er onderhandelingen gestart met de Agrimarkt.