Volledig scherm
De politie bij het huis in Sint Willebrord. © Hessel de Ree

De West-Brabantse Week: dode in Sint Willebrord, run op De Koepel en celstraf voor Elias A.

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Dode in Sint Willebrord
Het lichaam van de 70-jarige zakenman Nol van Peer uit Sint Willebrord werd woensdagmorgen aangetroffen in zijn woning. Hij is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Oud-wielrenner Rini Wagtmans rouwt om het verlies van zijn beste vriend.

De Koepel
Om leegstand van de voormalige koepelgevangenis in Breda en het terrein er omheen te voorkomen, krijgen startende ondernemers, kunstenaars, vrijwilligers, gezelschappen en instellingen de gelegenheid om er in de komende twee jaar tal van activiteiten te ontplooien. Dit alles onder de naam FutureDome. Er was deze week gelijk een stormloop op een plekje in het iconische gebouw.

Primark zoekt personeel
Uitzendbureau Randstad is opzoek naar 150 medewerkers voor het nieuwe distributiecentrum van Primark in Roosendaal. Het gaat om orderpickers, reachtruck chauffeurs en laders/lossers die fulltime of parttime willen werken. In het distributiecentrum worden kleding en accessoires van de Primark opgeslagen, voordat ze naar een van de winkels van de Primark gaan. In januari opent het distributiecentrum officieel zijn deuren,

Hondje gedood
Twee Bredanaars zijn deze week aangehouden voor het doden en dumpen van een hond. Een van hen, een 38-jarige man, zou ook zijn vriendin hebben mishandeld. De vrouw had bloedsporen op de muur van haar woning gezien. De stomdronken man werd woensdag gelijk aangehouden, maar het bleef lang onduidelijk waar het hondje was. Een politiewoordvoerder meldde vrijdagochtend dat het dier is gevonden. Een vriend had het hondje gedumpt.

Nassim
Elias A. krijgt 18 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het doodrijden van de 3-jarige Nassim afgelopen Koningsdag. Tevens krijgt hij een een proeftijd van drie jaar en ontzegging rijbevoegdheid voor de duur van vier jaar. De familie, die zich tijdens de uitspraak sterk hield, brak bij het verlaten van de zaal in tranen uit.