Volledig scherm
Eerder al werden 17 cavia's gevonden in bos bij Bergen op Zoom. © Paul Graafmans

De West-Brabantse Week: chaos Merwedebrug, Postcodeloterij en 17 cavia's gevonden

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Merwedebrug afgesloten voor zware voertuigen

De Merwedebrug vertoont scheurtjes en hierdoor mogen voertuigen zwaarder dan 3,5 ton voorlopig niet meer over de brug rijden. Het vrachtverkeer wordt omgeleid. Dit zorgt voor veel file en chaos op de weg. Verkeersregelaars proberen zelfs met gevaar voor eigen leven de vrachtwagens van de weg te halen. Lees er hier alles over terug.

Verdacht wit busje

Afgelopen week kwamen er verschillende meldingen binnen bij de politie over de inzittenden van een wit bestelbusje. Een oudere man en vrouw met hoofddoek zouden door Hoge Vucht rijden en kinderen aanspreken om te vragen of ze iets leuks willen doen. Vooralsnog is het betreffende busje niet gevonden. De politie neemt de meldingen serieus, maar zegt ook dat het verhaal niet opgeklopt moet worden om massahysterie te voorkomen.

Auto volledig gestript in bos bij Bergen op Zoom

Boswachter Erik de Jonge deed een wel heel opmerkelijke vondst in het bos van landgoed Mattemburgh. Een gestolen BMW was daar achtergelaten en volledig gestript. Alle bruikbare onderdelen waren eruit gehaald. Alleen de stoelen zaten er nog in.

Zeventien cavia's gevonden in het bos bij Bergen op Zoom

Naast een dikke BMW is er nog een opmerkelijke vondst gedaan in het bos. Maandagmorgen hebben boswachters zeventien cavia's gevonden aan het Borgvlietse Duinpad. Ze zijn inmiddels opgevangen bij Arduin en wachten op een nieuw baasje.

Postcodeloterij valt in Wouwse Plantage

Een hoop blije gezichten in Wouwse Plantage. Daar is donderdag namelijk de Postcodeloterijkanjer van 2,5 miljoen euro gevallen. Aangezien heel Wouwse Plantage onder het winnende lotnummer 4725 valt, krijgen alle deelnemers in het dorp een prijs.