Volledig scherm
Commando's schoten dinsdag te hulp op de A58. © Patrick Kamphuis

De West-Brabantse Week: boze bewoners, hulp van commando's en V&D-panden weer bewoond

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Hulp van commando's
Het was dinsdag weer flink raak op de A58. Verschillende aanrijdingen zorgden voor lange files. Hulp- en bergingsdiensten hadden er hun handen vol aan, maar gelukkig kwam er bij Roosendaal hulp uit onverwachtse hoek. Na een botsing doken er vijf commando's vanuit het niets over de vangrails om zich te ontfermen over de situatie en het slachtoffer te stabiliseren.

Nieuwe bestemming V&D
Ruim een halfjaar na het faillissement van V&D krijgt het winkelpand op de Nieuwe Markt in Roosendaal een nieuwe bestemming. ‘t Warenhuys opent daar op 1 november een winkel waar wonen en beleving de kernwaarden zijn. „Een woonwarenhuis, maar van het soort dat je nergens anders ziet”, volgens eigenaar Martijn Banen.

Zara opent donderdag
Zara opent donderdag 6 oktober de nieuwe winkel in het voormalige Bijenkorfpand in Breda. Dat maakte de Spaande modewinkel deze week bekend. Om 10 uur opent Zara de deuren, zonder daar al te veel ruchtbaarheid aan te geven. De nieuwe winkel telt drie verdiepingen met dames-, heren- en kinderkleding en heeft een oppervlak van ruim 3.000 vierkante meter.

Poging doodslag op agent
Een 21-jarige Bergenaar is donderdagmiddag aangehouden omdat hij met zijn scooter op zeer hoge snelheid over de weekmarkt reed. Eén man was gewond geraakt toen hij probeerde de verdachte te stoppen. Roekeloos reed hij tegen het verkeer in, over stoepen en fietspaden. Een andere motoragent probeerde hem de pas af te snijden. De verdachte reed net zo snel door en de motoragent kon hem nog maar net ontwijken.

Boze bewoners
Bewoners van de Meidoornstraat in Breda voerden donderdagmiddag actie tegen de verkeersonveilige situatie in hun straat. Ze blokkeerden de weg met stoelen en een auto, waardoor een file ontstond. Het SBS-programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland kwam opnames maken van de verkeerssituatie en sprak met slachtoffers van eerdere ongelukken in de straat. De politie moest eraan te pas komen om de bewoners van de weg te halen.