Volledig scherm
De school aan de Jan Nieuwenhuyzenstraat werd volledig in as gelegd. © Perry Roovers

De West-Brabantse Week: Bankstel XL, grote schoolbrand en Trump's rode oortjes

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Moeder geeft zoon aan
Een moeder uit Oosterhout heeft haar zoon aangegeven nadat ze een filmpje op Facebook en Dumpert.nl had gezien waarin haar zoon dronken een klap gaf en wegrende. De jongen is aangehouden. "Sommigen vinden me dapper. Anderen vinden me een slechte moeder die waarschijnlijk bang is voor haar eigen zoon", zegt ze in een interview.

Bankstel XL
De politie arresteerde een 40-jarige man uit Tilburg op verdenking van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting in het bedrijfspand van Bankstel XL op de Bredase Woonboulevard. Hij bleek de eigenaar van de zaak. De man is inmiddels weer vrije, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Schoolbrand
Een schoolgebouw aan de Jan Nieuwenhuyzenstraat in Breda is maandagavond in as gelegd. De vlammen sloegen uit het dak van twee leslokalen van de leegstaande praktijkschool. Het vuur sloeg snel om zich heen. Het lijkt erop dat de brand is aangestoken door vuurwerk.

Parkeerplaats ziekenhuis
De ruim drieduizend medewerkers van het Amphia in Breda en Oosterhout moeten vanaf volgend jaar gaan betalen voor een parkeerplaats bij het ziekenhuis. Dat werd deze week bekend. De maatregel is volgens de Raad van Bestuur onvermijdelijk. De medewerkers gaan maximaal 1,30 euro per dag betalen. Wie dat niet wil, kan gebruik maken van een leenfiets.

Primark zoekt personeel
Uitzendbureau Randstad is opzoek naar 150 medewerkers voor het nieuwe distributiecentrum van Primark in Roosendaal. Het gaat om orderpickers, reachtruck chauffeurs en laders/lossers die fulltime of parttime willen werken. In januari opent het distributiecentrum officieel zijn deuren, maar de eerste groep werknemers begint in december.

Trump's rode oortjes
Het was natuurlijk vooral de week van Trump. Wij vonden nog een mooi verhaal. De nieuwe president leende zijn naam ooit aan een ambitieuze wielerkoers. Vanwege banden met de Zundertse seksclub Diana werd het nog een schandaaltje. Tijdens de verkiezingscampagne werd het zelfs tegen hem gebruikt. "Dan gingen tegenstanders graven in zijn verleden en werd Trump zwart gemaakt met fraude, wapenhandel én die seksclub uit Zundert."