Volledig scherm
© Archieffoto Britney Spears. ANP

De populariteit van 90's feestjes in Brabant: test jouw muziek-kennis van de jaren negentig

QuizTerug naar Toen in Tilburg, We all Love the 80's 90's, 00's in Eindhoven, 90's Now in Breda en ga zo nog maar even door. De populariteit van jaren 90-feestjes is, ook in Brabant, ongekend. Maar waarom? En we denken dat we de muziek allemaal zo goed kennen, maar is dat ook echt zo?

Lekker meezingen

Een ramvolle agenda in Brabant alleen al de komende weken voor wie wel van een beetje 90's muziek houdt. Ray de Boon, organisator van de populaire We all Love 80's, 90's, 00's feestjes, die ook in Eindhoven plaatsvinden, kan bevestigen dat de feesten steeds meer in trek zijn. ,,Het was tijdelijk ingezakt tijdens de crisis, maar we zien echt dat mensen weer geld hebben om uit te geven aan leuke dingen. Sinds begin 2018 zit er echt een stijgende lijn in.”

De We all Love 80's, 90's, 00's feesten van de Boon worden meerdere keren per jaar door het hele land gegeven. Het succes van de feesten is ongekend.

Onder andere de hang naar nostalgie verklaart volgens De Boon de populariteit van de feestjes. ,,Maar ook het feit dat mensen klaar zijn met de house en de harde beuken die je hoort in de club. Negen op de tien mensen zijn dat wel zat. Ze willen weer lekker meezingen en luisteren naar herkenbare muziek.” Met onder andere Nederlandstalige muziek wordt die sfeer gecreëerd bij de feestjes die Boon met zijn team organiseert door het hele land.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
We all love 80's, 90's, 00's feestje © We all love 80's, 90's, 00's.

Pikachu en furby

De We all Love 80's, 90's, 00's feesten worden al sinds 2004 georganiseerd, zo’n vier of vijf keer per maand, met name in de Effenaar in Eindhoven. ,,Daar zijn ze ook bijna altijd uitverkocht.” Het publiek dat op de feestjes afkomt is heel erg gemixt. ,,We zien mensen van 18 tot 50 jaar. Echt van alles wat. De laatste tijd zien we bijvoorbeeld veel studenten.”

Quote

Mensen zijn klaar met de harde beuken uit de club.

Ray de Boon, We all love 80's, 90's, 00's.

Met een vaste groep van vijftien tot twintig dj’s die steeds wisselen, trekt de organisatie het hele land door. ,,Maar het is niet alleen de muziek, ook de beleving is belangrijk. Zo hebben we een heel herkenbaar decor”, aldus De Boon. Er zijn bij de feestjes van De Boon bijvoorbeeld enorme opblaaspoppen te zien, van Pikachu tot Furby en een grote rubiks kubus. Aan de muur hangen altijd enorme frames met daarin foto's van de ‘helden’ van de jaren negentig zoals Britney Spears, Snoop Dogg en de Backstreet Boys.

De toekomst brengt nog meer goeds, aldus De Boon. ,,Vanaf 2021 willen we 90's, 00's, 10's feestjes gaan organiseren. Dat gaat ongetwijfeld ook goed lopen. Zo lang het maar gezellig is en we kwaliteit blijven bieden.” 

Vijf minuten zoeken op Google en je hebt in ieder geval de 90's-agenda van Brabant van de komende weken. Speel onder de agenda ook onze quiz.

12 januari 80's, 90's, 00's Radio Party in het Klokgebouw in Eindhoven
12 januari BackInDaDay in Mezz in Breda
19 januari 80's & 90's Reliving the Past in Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode
19 januari 90's Now in Mezz in Breda
19 januari H!it the 90's & Zero’s in ‘t Cromwiel in Steenbergen
26 januari We all love 80's, 90's en 00's in de Effenaar in Eindhoven
26 januari 90's Party in de Bunker in Gemert
26 januari Deja Vu in de Avenue in Breda
1 februari Terug naar Toen in Van Aken in Den Bosch
8 februari No Diggity in de Oude Rechtbank in Eindhoven
9 februari Ain't no party like an Oldschool party in de Hall of Fame in Tilburg
15 februari Terug naar Toen in Club Smederij in Tilburg
16 februari Back 2 the 90's in het Beursgebouw in Eindhoven
23 februari Terug naar Toen in de Oude Rechtbank in Eindhoven
1 maart Hitszone in de Effenaar in Eindhoven
16 maart Altooooh in de Pul in Uden
23 maart Welcome to the 90's in de Brabanthallen in Den Bosch
30 maart We all Love 80's, 90's en 00's in de Effenaar in Eindhoven

Iedereen kan natuurlijk wel zeggen dat ze zo van jaren-90 muziek houden, maar weten we wel waar we het dan over hebben? Test het met onze quiz: