Intieme terreur begint vaak onschuldig. Het is de ernstigste vorm van partnergeweld waarbij een vrouw geïsoleerd, vernederd en geïntimideerd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Intieme terreur begint vaak onschuldig. Het is de ernstigste vorm van partnergeweld waarbij een vrouw geïsoleerd, vernederd en geïntimideerd wordt. © John Back/BD

De lach van Patty werd van haar gezicht geslagen, en niemand die het zag

TILBURG/SCHIJNDEL/DEN BOSCH/OSS - Hij charmant, zij 26 en een tikje naïef. Dolverliefd. Wist Patty Manders veel dat het de opmaat zou zijn naar jarenlange terreur waarin ze de gevangene werd van haar man. ‘Als er iets in de koelkast stond wat hij niet lekker vond, kreeg ik al een klap’.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.