De Kapotte Kachels uit Oss op tournee voor zes ‘hete’ optredens

VideoOSS - Met een harmonica-bus vol dolenthousiaste fans zijn De Kapotte Kachels zaterdagmorgen aan hun carnavalstournee begonnen. De tour brengt ze langs vijf plaatsen: Tilburg (twee optredens), Westerhoven, Eindhoven, Raamsdonk en uiteindelijk Oss.

De Kapotte Kachels - bestaande uit de Ossenaren Wouter van den Boogaard en Jop Roeland en Schaijkenaar/Eindhovenaar Sander Ottens - maken dit carnavalsseizoen veel furore met het nummer Niet zo Mauwen. Vorige carnaval hadden ze groot succes met het nummer Terug over de Maas. Dat nummer won toen de prijs voor het beste carnavalslied, een verkiezing van onder andere het Brabants Dagblad. 

De partybus waarmee De Kapotte Kachels en 80 die-hard fans op tournee door Brabant gaan.
Volledig scherm
De partybus waarmee De Kapotte Kachels en 80 die-hard fans op tournee door Brabant gaan. © Wouter Ter Haar/bd

In 2019 had de carnavalsclub in totaal 32 optredens in stad en land. Dit jaar staan er 25 optredens geboekt. Zaterdagmorgen ging de tournee van start op het station van Oss. Daar stapten zo'n tachtig vrienden, fans en andere enthousiastelingen in, in een compleet in carnavalssfeer omgedoopte feestbus. De reis ging naar Tilburg, waar de eerste twee optredens zijn op en rond het Piusplein.

Fans van de Kapotte kachels wachten op het vertrek van de partybus, vol met drank, muziek en andere vrolijkheid.
Volledig scherm
Fans van de Kapotte kachels wachten op het vertrek van de partybus, vol met drank, muziek en andere vrolijkheid. © Wouter Ter Haar/bd

Zaterdag om 11.11 uur vertrok de partybus met de kachels van het station in Oss. Zanger Sander Ottens verklaarde er veel zin in te hebben. ,,Ik wilde gisteravond om 23.00 uur in bed liggen. Maar ben toch even de stad in geweest.... Voel me nu al als een kapotte kachel...”

CV De Kapotte Kachels: Wouter van den Boogaard, Sander Ottens en Jop Roeland.
Volledig scherm
CV De Kapotte Kachels: Wouter van den Boogaard, Sander Ottens en Jop Roeland. © CV De Kapotte Kachels
  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.