Edwin van den Heuvel
Volledig scherm
PREMIUM
Edwin van den Heuvel © Kees Martens/DCI Media

Data-hoogleraar TU/e waarschuwt voor te vroeg juichen: ergste van coronacrisis nog niet gehad

EINDHOVEN - Het RIVM mag dan de eerste lichtpuntjes zien, de voorspellers van de TU in Eindhoven waarschuwen niet te vroeg te juichen. Het ergste punt van de coronacrisis is nog niet geweest. ,,Maar we denken niet dat we Italië achterna gaan.”

Het RIVM kwam woensdag met de bemoedigende boodschap over ‘afvlakking’ van de snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt. Het eerste sprankje hoop op betere tijden. Bij de Technische Universiteit in Eindhoven zijn datawetenschappers nog voorzichtiger: ,,Ik denk niet dat we de komende dagen al bij het kantelpunt komen, bij het moment dat het iedere dag een stukje beter wordt”, zegt Edwin van den Heuvel, hoogleraar Statistiek.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”