Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dalende trend aantal nieuwe ziekenhuisopnamen in Brabant zet door, in totaal 3560 besmettingen gemeld

Brabant leek gisteren al over een piek van nieuwe ziekenhuisopnamen te zijn en deze trend zet zich ook woensdag voort, meldt het RIVM. Wel zijn er nu in totaal 170 mensen opgenomen op de intensive care in Brabantse ziekenhuizen, dat waren er dinsdag 160. 

In heel Nederland zijn 5159 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen. Er kwamen er in de afgelopen 24 uur 447 bij en dat is minder dan gisteren. In Brabant komen relatief gezien de meeste opgenomen patiënten uit de noordoostelijke gemeenten zoals Bernheze, Uden en Meierijstad. Het aantal opnamen in Eindhoven en Tilburg stijgen wel wat harder: daar zijn er in twee dagen dertig bijgekomen. 

Het aantal Brabanders dat positief getest is op corona, staat op 3560. Dat zijn er 148 meer dan dinsdag. Het aantal dodelijke coronaslachtoffers in Nederland is opgelopen tot 1173. In de afgelopen 24 uur zijn er 134 doden gemeld. 

In totaal zijn er 13.614 positief geteste personen in Nederland. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger dan dat, maar niet iedereen met mogelijke besmetting wordt getest.