Volledig scherm
© Paul Driessen / BD

Dakloze Ossenaar laat grote bende achter in bosjes

OSS - Jeffrey Claes woonde sinds najaar 2015 in de bosjes aan de Mikkeldonkweg in Oss. De gemeente verjaagde hem daar en liet maandag de rommel opruimen. Dat was alles bij elkaar goed voor een aanhanger vol afval.

Tenten, potjes, pannen, een zelfgemaakte toilet, chocoladerepen, een kapotte telefoon, stoeltjes, wc-papier, cd-hoesjes, een gasbrander. Alles kon naar de sloop, concludeerden de ruimers van Koornbeemd BV.

Claes zelf woont sinds kort op een andere locatie in Oss, waar de gemeente een stacaravan voor hem regelde. ,,Op een afgebakend terrein, in een voor 10 jaar vergunde situatie. Hij kan daar wonen met zijn honden, die alles voor hem zijn", zei een ambtenaar maandagochtend in de vervuilde bosjes.

Zij kon nog niet zeggen of Claes de rekening gepresenteerd krijgt voor het opruimwerk. Omdat de Ossenaar illegaal in de bosjes verbleef, wilde de gemeente hem daar weg hebben. Het was niet duidelijk of Claes ook echt weg was, dus voor de zekerheid had de ambtenaar de politie mee en een bestuursdwangbesluit op zak.

Volledig scherm
© Paul Driessen / BD
Volledig scherm
© Paul Driessen / BD