Volledig scherm
De A58.

D66 pleit voor Brabantse wegen

DEN BOSCH - D66 wil dat minister Schultz geld beschikbaar stelt voor de Brabantse wegen. Zo dient de A67 bij Eindhoven verlengd te worden en zou de A58 tussen Breda en Eindhoven driebaans moeten worden.

Maandag debatteert de Tweede Kamer met de bewindsvrouwe over de toekomstige weg- en spoorprojecten. Schultz heeft in het kader van bezuinigingen besloten om de A67 niet verder te af te maken en de uitbreiding van de A58 te vertragen tot 5 jaar. "Daarmee zorgt het kabinet voor opstopping in één van de belangrijkste economische regio's van Nederland. Brainport Eindhoven is uitgeroepen tot slimste regio ter wereld, met een groot aantal kennisintensieve bedrijven en hoogwaardige maak-industrie", stelt D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven.

Eerder bepleitte de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) al voor het terugdraaien van de bezuinigingen op het Brabantse wegennet.

Van Veldhoven stelt tijdens het debat voor om de bekostiging van het afmaken van de A67 (30 miljoen euro) en het versnellen van de A58 te financieren met de 300 miljoen euro die minister Dijsselbloem (Financiën, PvdA) beschikbaar heeft gesteld voor wegen en spoor. Ook wil de D66-er gebruik maken van het geld dat de minister nu voor andere infrastructurele projecten inzet.

Beide snelwegen staan al jaren in de Brabantse file top 5 en zorgen voor veel ergernis bij weggebruikers in de ochtend- en avondspits

Volledig scherm
File op de A58. archieffoto Bert Jansen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement