Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk is voorzitter van de stuurgroep die werkt aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
Volledig scherm
Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk is voorzitter van de stuurgroep die werkt aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk. © Ed van Alem

Crisis in Grave: 1 januari 2022 blijft datum herindeling Land van Cuijk

CUIJK - Wil Grave alsnog aanhaken op het lopende herindelingsproces in het Land van Cuijk, dan moet het haast maken. 

De stuurgroep van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis, onder leiding van de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar, ziet nu geen reden van de eerder vastgestelde herindelingsdatum 1 januari 2022 af te wijken. 

Bestuurscrisis

Al is er nu een bestuurscrisis in Grave, omdat LPG het vertrouwen in het CDA heeft opgezegd en wacht mogelijk, net zoals in Mill vorige week, eerst een inwonersraadpleging.

Hillenaar: ,,Vanuit Grave heeft de stuurgroep nog geen raadsbesluit bereikt dat aanleiding is voor een eventuele heroverweging. De route voor de bestuurlijke toekomst van elke gemeente wordt bepaald door de gemeenteraad, waarin besluiten worden genomen.’’

75 procent

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis en sinds donderdag ook Mill en Sint Hubert gaan per 1 januari 2022 op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
75 procent van de inwoners van Mill stemde vorige week voor herindeling. 

De drie raadsfracties in Mill zullen donderdag in een extra vergadering besluiten, zo hebben ze al laten weten, de uitslag over te nemen.