De haven van Moerdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Moerdijk. © Marcel Otterspeer/Port of Moerdijk

Criminelen vaak vrijuit in haven Moerdijk of Breda Airport: ‘We lopen achter de feiten aan’

TILBURG/MOERDIJK - De politie heeft weinig zicht op drugscriminaliteit, afvalsmokkel en grote diefstallen via kleine havens, jachthavens en luchthavens in Brabant en Zeeland. ,,We zouden veel meer kunnen doen als mensen bereid zijn informatie met ons te delen", stelt een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant. 

 1. Het is officieel zomer en dat vieren we met 8 bijzondere feitjes over dit seizoen
  PREMIUM

  Het is officieel zomer en dat vieren we met 8 bijzondere feitjes over dit seizoen

  Het druilige weer verraadt het misschien niet meteen, maar het is vanaf vandaag officieel zomer. De meteorologische zomer begon op 1 juni al en loopt tot en met 31 augustus. De astronomische zomer, deze benaming heeft alles te maken met de stand van de zon, breekt op 21 juni aan. Vandaag dus. Hét perfecte moment om een aantal grappige, bizarre en leuke feitjes over dit seizoen op een rijtje te zetten.
 2. Nieuwsoverzicht | Auto zakt deels weg in sinkhole - 150 euro boete voor hoogbejaarde Bossche vrouw
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Auto zakt deels weg in sinkhole - 150 euro boete voor hoogbejaar­de Bossche vrouw

  In Roosendaal is een geparkeerde auto gedeeltelijk weggezakt in een sinkhole. De oorzaak was een gesprongen waterleiding. Een hoogbejaarde Bossche vrouw heeft een boete van 150 euro gekregen omdat ze vergat een vuilniszak in de ondergrondse container te steken. En de zogeheten deltavariant van het coronavirus is waarschijnlijk in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.