Thalita de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Thalita de Jong © photo: Cor Vos

Coronapauze kan voor geblesseerde topsporters voordelen hebben

De sportwereld is door het coronavirus abrupt tot stilstand gekomen. De meeste sporters balen van de huidige situatie, maar voor een enkeling komt de gedwongen pauze niet ongelegen. Zeker voor degenen die nog moeten herstellen van een blessure. ,,Al is het raar om als topsporter geen doel te hebben.”

Twan van Gendt: ‘Plaatsing voor Tokio was probleem geweest’

Twan van Gendt (27) raakte begin dit jaar in Australië ernstig geblesseerd aan zijn hand toen tijdens een krachttraining een botje uit de kom schoot. ,,Dat bleek erger te zijn dat een botje te breken”, zo schetst de wereldkampioen BMX de omvang van de ramp die hem trof. Twee operaties verder geeft de fiets­crosser uit Velddriel aan wat het werkelijke gevaar was van die blessure een paar maanden voor de Olympische Spelen. ,,Presteren in Tokio was geen probleem geweest. Wel om er te komen.”

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”