De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten.
Volledig scherm
De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten. © Keistadnieuws

Coronapatiënten van Italiaans cruiseschip maken in Amersfoort overstap voor thuisisolatie

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen zijn woensdagochtend en -middag bezig geweest met het begeleiden van de overstap van negen Nederlandse coronapatiënten in Amersfoort. De patiënten zijn afkomstig van een cruiseschip in Italië en zijn per touringcar naar Nederland vervoerd. 

De patiënten, allen met milde klachten, konden bij een gebouw aan de Columbusweg de overstap maken naar voertuigen van het Rode Kruis.  Hiervandaan zijn de zieken naar hun woonplaats gebracht, waar zij meteen in thuisisolatie komen. 

De begeleiders droegen beschermende kleding en mondkapjes. De overstappers maken deel uit van een groep van 28 Nederlanders, die eerder in de Franse stad Marseille geen toestemming kregen om van boord te gaan.  Vervolgens moesten ze via Italië, waar het schip naartoe is gevaren, alsnog met een bus terug naar Nederland. 

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap.
Volledig scherm
Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap. © Keistadnieuws
  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).