Een verpleegkundige op de IC-afdeling in Amphia Ziekenhuis in Breda, locatie Molengracht, controleert de aansluiting van de sondevoeding (de flacon met lichtbruine pap) van een corona-patiënt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleegkundige op de IC-afdeling in Amphia Ziekenhuis in Breda, locatie Molengracht, controleert de aansluiting van de sondevoeding (de flacon met lichtbruine pap) van een corona-patiënt. © Amphia Ziekenhuis

Coronanieuws van dit weekend | Billenknijpen op het voedingsfront en demente moeder uit verpleeghuis gehaald

Zondag werd duidelijk dat al bijna zevenduizend Brabanders positief zijn getest op het coronavirus. Door de hoeveelheid patiënten was het billenknijpen op het voedingsfront van de ic's. Ondertussen haalde Inge haar demente moeder uit een verpleeghuis waar corona uitbrak om haar thuis te verzorgen. Lees hier het Brabantse coronanieuws van dit weekend bij in één minuut. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.