Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Coronanieuws samengevat: van diabetici lopen meer risico tot capaciteit van ic's opgeschaald

OverzichtVoorzichtig concludeert het Landelijk Netwerk Acute Zorg dat de ic's de toestroom van nieuwe patiënten met het coronavirus aankunnen. Ook in Brabant zijn de ziekenhuizen inmiddels zo opgeschaald dat er wellicht wat lucht komt om reguliere patiënten uit andere delen van het land op te vangen. Een overzicht van het belangrijkste coronanieuws vind je hieronder.

• In Brabant zijn 230 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen. Het dodental als gevolg van het coronavirus is in Nederland inmiddels opgelopen tot 1.339. In heel Nederland zijn 5.784 mensen met het coronavirus opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.