De zon overgiet de Parade met stralen. Toch zijn de terrassen leeg, zit de deur van het theater op slot en is één hand ruim voldoende om de mensen te tellen. Een hardloopster holt voorbij. Een vrouw met twee blauwe boodschappentassen aan haar fietsstuur steekt het bekende Bossche plein over. Het enige geluid komt van de bus die al een kwartier stationair draait en uiteindelijk zonder reizigers vertrekt. Het lintje tussen de stoelen om passagiers op anderhalve meter afstand te houden van de chauffeur blijkt wederom overbodig.
Volledig scherm
PREMIUM
De zon overgiet de Parade met stralen. Toch zijn de terrassen leeg, zit de deur van het theater op slot en is één hand ruim voldoende om de mensen te tellen. Een hardloopster holt voorbij. Een vrouw met twee blauwe boodschappentassen aan haar fietsstuur steekt het bekende Bossche plein over. Het enige geluid komt van de bus die al een kwartier stationair draait en uiteindelijk zonder reizigers vertrekt. Het lintje tussen de stoelen om passagiers op anderhalve meter afstand te houden van de chauffeur blijkt wederom overbodig. © copyright Marc Bolsius

Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er zaterdag in Brabant

Het coronavirus grijpt nog steeds om zich heen in Brabant en ging vermoedelijk al rond in onze provincie vóór carnaval. Dat en meer in ons dagelijkse overzicht. 

• Het RIVM maakte zaterdag bekend dat het laatste etmaal 260 nieuwe besmettingen van van het coronavirus zijn vastgesteld in Brabant. Het totaal in onze provincie ligt, iets meer dan een maand na de uitbraak, op 2748 besmettingen. De meeste gevallen zijn nog steeds geconstateerd in Tilburg en Breda, terwijl ook in de gemeente Meierijstad het aantal fors blijft toenemen.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.