Coronajaar 2020 wordt ook gitzwart jaar voor de weidevogel

2020 gaat een rampjaar worden voor het broedsucces van de Brabantse weidevogels. Door corona zijn er vrijwel geen weidevogelbeschermers beschikbaar. Het Brabants Landschap doet een beroep op de boeren en enkelingen om te redden wat er te redden valt.

Uit arren moede heeft Jochem Sloothaak, provinciaal coördinator weidevogelbescherming van het Brabants Landschap maar een brief aan de boeren geschreven. ,,Niet direct, maar via de weidevogelwerkgroepen waar de agrariërs zaken mee doen.” Hij zit met een groot probleem; als gevolg van corona-virus gaan er veel minder en op sommige plaatsen zelfs helemaal geen vrijwilligers het veld in om nesten van weide- en akkervogels op te sporen en te markeren voor de boeren en loonwerkers.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”