Code geel: zware windstoten teisterden Brabant

liveblog stormHet KNMI heeft vanwege de wind en windstoten een weerswaarschuwing uitgegeven voor extreem weer. Voor de provincies Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg gold zondag code oranje vanwege de zware tot zeer zware windstoten. Dat is later op de avond code geel geworden. 

Er was veel overlast en schade door de wind.

Mogelijk eerste storm sinds ruim een jaar

Vanaf het middaguur nam de wind in het zuidwesten flink toe. In Zeeland zijn windstoten tot 120 kilometer per uur gemeten. Het verkeer ondervond veel hinder. 

Ook tussen en ten zuiden van de grote rivieren waaide het enkele uren krachtig tot stormachtig. In Brabant, Zuid-Gelderland en in Limburg moest rekening worden gehouden met windstoten tussen 90 en 110 kilometer per uur. 

In de namiddag werd het vooral in Brabant, Limburg en in Zuid-Gelderland rustiger als de wind van west naar noordwest draait. Aan zee blijft de wind stormachtig, maar de windstoten worden minder zwaar.

Volledig scherm
Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets

Liveblog 

De redactie hield zondag een liveblog bij. Dat is nu afgesloten.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.