Onweer boven de A67.
Volledig scherm
Onweer boven de A67. © Fotopersburo Bert Jansen/Dave Hendriks

Code geel voor lokaal hevige onweersbuien boven Brabant: ‘Het kan 's middags flink tekeergaan’

We kunnen zondag een paar stevige buien verwachten boven Brabant, met daarbij onweer en op sommige plaatsen in korte tijd veel regen en mogelijk hagel. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor grote delen van het land. In Brabant geldt dat van 12.00 uur tot 20.00 uur. 

 1. Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizenden volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’
  PREMIUM

  Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizen­den volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’

  De grootste supporter van het nationale elftal van San Marino? Die woont in Breda en is RKC-fan. Martijn Bastianen (26) beheert een fanaccount dat bijna net zo groot is als het inwoneraantal van de dwergstaat. Een gesprek over ‘pure paniek’ om VPN-verbindingen, de San Marinese Jhonny van Beukering en geblokkeerd worden op Twitter: ,,Het volgen van San Marino is hoe je het leven moet leiden.”
 2. Een blik in de toekomst naar 2030, waarin Duitsland niet meedoet aan een WK in Nederland vanwege aardbevingen
  PREMIUM
  Column

  Een blik in de toekomst naar 2030, waarin Duitsland niet meedoet aan een WK in Nederland vanwege aardbevin­gen

  Een blik in de toekomst. Het is gelukt! Na een felle strijd met het revolutionaire plan van het landentrio: Griekenland, Saudi-Arabië en Egypte kiezen de FIFA-landen tóch voor de Nederlandse bid. Voor het eerst in de geschiedenis gaat ons kleine kikkerlandje in 2030 het WK organiseren. De euforie is – aanvankelijk - groot. Maar naarmate het toernooi nadert wordt de feestvreugde danig getemperd.