Victor van Breukelen
Volledig scherm
PREMIUM
© Victor van Breukelen

Cijfers schokken Brabant: veel verkeersdoden droegen geen gordel

BOXMEER/ NIJMEGEN - Opvallend veel verkeersdoden blijken geen gordel gedragen te hebben. Uit onderzoek dat deze woensdag naar buiten kwam, bleek dat in Brabant van de 119 automobilisten en passagiers die in 2018 en 2019 verongelukten er minstens 44 geen riem om hadden. 

0 reacties

 1. Nieuwsoverzicht | Politie veegt plein schoon na protest Eindhovense horeca - Helft buitengebied is van niet-Brabanders
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Politie veegt plein schoon na protest Eindhoven­se horeca - Helft buitenge­bied is van niet-Brabanders

  De Eindhovense horeca protesteerde tegen de ‘onterechte beslissing’ restaurants te sluiten vanwege een drankje voor personeel op het terras na sluitingstijd. Het plein werd schoongeveegd door de politie. De Bredase advocaat Peter Schouten, vriend van Peter R. de Vries, spreekt over de dodenlijst waar hij ook op stond. En krijgt de overleden misdaadverslaggever een eigen straatnaam? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.
 2. De Maas ligt vol met rommel, maar zelf opruimen wordt afgeraden: dit is waarom
  PREMIUM

  De Maas ligt vol met rommel, maar zelf opruimen wordt afgeraden: dit is waarom

  DEN BOSCH - Dat het hoge water in de Maas veel problemen met zich mee heeft gebracht, is in de afgelopen dagen wel gebleken. Doorgebroken dijken, overstromingen, ondergelopen voetbalvelden. Het aantal incidenten is eindeloos. En hoewel het grootste gevaar inmiddels is geweken, is er volgens waterschap Aa en Maas nog altijd reden voor voorzichtigheid. Want: de Maas ligt vol met rommel, die je volgens het waterschap vooral niet zelf op moet ruimen.