Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Carnavalvierders besteden 260 euro aan drank tijdens leutfeest

Het gros van carnavalvierend Brabant geeft tussen de 200 en 500 euro uit met carnaval. Het geld gaat vooral op aan drank. Dat blijkt uit een peiling van deze krant waar een kleine 700 deelnemers aan meededen.

Gemiddeld besteden de deelnemers aan de enquête 260 euro tijdens carnaval aan drank. Daarmee staat deze kostenpost met stip op 1. Aan eten gaat ook het nodige op, maar toch een stuk minder. Gemiddeld zeggen carnavalvierders dat ze zo'n 75 euro aan eten uitgeven.

,,Het meeste geld gaat op aan drank”, zegt Martijn uit Prinsenbeek. ,,We wonen aan de optochtroute van Boemeldonck en dat betekent twee dagen een hoop visite waar we gastheer voor zijn. Gemiddeld gaat er per avond voor 50 euro aan muntjes doorheen. De uitgaven voor de maandag en dinsdag middag hangen af van de avonden ervoor.”

Aan kleding kunnen sommige mensen ook veel geld uitgeven. Hieraan geven mensen gemiddeld 64 euro uit, maar Loes uit Etten-Leur tast toch iets dieper in de buidel. Zij zegt zo'n 150 euro uit te geven. ,,Het is een sport om steeds weer iets origineels te hebben.” Ook Karolien uit Nuenen geeft meer dan gemiddeld uit aan haar outfit. ,,Ik maak zelf een pak en daar gaat stiekem veel geld in zitten.”

Aan versieringen en andere kleine zaken geven mensen gemiddeld 14 euro uit.

Een kleine 25 procent van de ondervraagden zet door het jaar heen geld opzij, specifiek bedoeld voor carnaval.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.