Volledig scherm
De Hercules C-130 landde als eerste op het nieuwe asfalt

C-130 Hercules als eerste vliegtuig geland op nieuwe asfalt Vliegbasis Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht had donderdagochtend even voor 7.00 uur de eer als eerste vliegtuig te landen op vliegbasis Eindhoven.


De afgelopen twee weken werd de start- en landingsbaan grondig gerenoveerd. Het asfalt is vervangen en voorzien van een antisliplaag. Ook werd nog gezocht naar mogelijke bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Die zijn niet gevonden.
Het toestel werd mede aan de grond gezet door Bavelaar Bernie van den Berg, die na zijn periode als wethouder in Breda terugkeerde bij Defensie. Hij laat weten dat het op de nieuwe baan voor 'sommige piloten misschien even wennen is aan de verse anti skidlaag (stroefmakende laag, red), maar daar houden wij Herculesvliegers wel van."
Om 7.03 uur landde het eerste civiele toestel op Eindhoven Airport, een Boeing 737 van Transavia. Het toestel kwam leeg uit Amsterdam aan. Om 7.51 vertrok het eerste vliegtuig met als bestemming het Griekse eiland Kos.

Volledig scherm
De eerste aankomsten en vertrekken bij de nieuwe Vliegbasis Eindhoven
Volledig scherm
De Hercules landt als eerste op de nieuwe landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven © Vliegbasis Eindhoven
Volledig scherm
De vertrekhal stond nog niet vol.
Een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht had donderdagochtend even voor 7 uur de eer als eerste vliegtuig te landen op vliegbasis Eindhoven. Na ruim twee weken renovatie is de start- en landingsbaan weer in gebruik genomen.