Volledig scherm
Bloemencorso

Buurtschap Wernhout pakt eerste prijs op drukbezocht Bloemencorso Zundert (FOTOALBUM + VIDEO)

ZUNDERT – Buurtschap Wernhout heeft de juryprijs van het Bloemencorso in Zundert gewonnen. Zij deden dat met de wagen 'Adieu Vincent'. Het bloemencorso in Zundert met als thema Vincent van Gogh was zondag met honderdduizend bezoekers een succes, aldus een woordvoerder van de organisatie. ,,Er waren 30 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Het thema trok veel publiek. Ook het weer was goed. Aan het eind van de middag was het zonnig'', aldus de zegsman.


Juryprijs:

1. Buurtschap Wernhout
2. Buurtschap 't Stuk
3. Buurtschap Helpt Elkander
4. Buurtschap Laer-Akkermolen
5. Buurtschap Klein-Zundertse Heikant (1e Publieksprijs)
6. Buurtschap Schijf (3e Publieksprijs)
7. Buurtschap Stuivezand
8. Buurtschap Achtmaal/De Lent
9. Buurtschap De Berk
10. Buurtschap Klein-Zundert
11. Buurtschap Raamberg
12. Buurtschap Laarheide
13. Buurtschap Rijsbergen
14. Buurtschap 't Kapelleke
15. Buurtschap Poteind
16. Buurtschap Tiggelaar
17. Buurtschap Veldstraat
18. Buurtschap Molenstraat
19. Buurtschap Markt

Publieksprijs:

1. Buurtschap Klein Zundertse Heikant
2. Buurtschap Tiggelaar
3. Buurtschap Schijf

Thema

In andere jaren is er geen centraal thema. Maar omdat het dit jaar 125 jaar geleden is dat 'Zunderts beroemdste zoon' overleed, maakte de organisatie een uitzondering op die regel. De makers van de bloemenwagens lieten zich inspireren door het leven en werk van de kunstenaar. Er deden zo'n twintig praalwagens mee. De bloemenwagens zijn maandag nog te bewonderen op de tentoonstelling in het dorp.

Dahliavorm

Alle ontwerpers van de met dahlia's versierde corsowagens hebben zich laten inspireren door leven en werk van de kunstenaar, die op 30 maart 1853 in het Brabantse dorp werd geboren. De wagens zijn zoals gebruikelijk gemaakt door inwoners van twintig buurtschappen. Toeschouwers zien onder meer het huisraad van Van Gogh, die om de haverklap verhuisde, in dahliavorm voorbijkomen. Ook zijn psychische problemen waren een inspiratiebron voor de ontwerpers van de wagens.

Los van de optocht die het hoogtepunt vormt, maakt Zundert een groot feest van het corso. Tientallen artiesten en dj's zorgen zondag en maandag voor vermaak.

Volledig scherm
Bloemencorso Zundert
Volledig scherm
Ter ere van de sterfdag van Vincent van Gogh had het corso hem als thema van het jaarlijkse bloemencorso. De wagen van buurtschap Klein Zundert/Heikant. Foto: Joyce van Belkom/Het Fotoburo
Volledig scherm
De winnende wagen van het Bloemencorso: 'Adieu Vincent' van buurtschap Wernhout. Joyce van Belkom/het fotoburo
Volledig scherm
Bloemencorso