Volledig scherm
PREMIUM
Politiemensen bewaakten dinsdag nog de varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel. © Robèrt van Lith/BD

Buurman varkenshouder Boxtel begrijpt ‘helemaal niets’ van actie bezetters, ‘mijn paard ging uit paniek door de draad’

BOXTEL - ,,Ik denk dat de actievoerders totaal geen verstand hebben van varkens. Anders zouden ze zoiets nooit van z'n leven doen.” Peter van der Pasch, buurman van de varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel die maandag werd bezet door actievoerders van Meat the Victims, kan er nog steeds niet over uit. 

,,Deze actie is niet goed te praten. Varkens zijn heel gevoelig voor ziektes en stress. Die bezetting van de actievoerders van gisteren was een grote ramp. De dieren moeten nu mogelijk preventief afgemaakt worden. En ze moeten kapot gegaan zijn van de stress. Ik snap werkelijk niet dat een organisatie voor dierenwelzijn zoiets kan doen...” 

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.