Volledig scherm
Zo gaan de nieuwe bussen eruitzien. © BravoDirect / Marco Reeuwijk

Bussen in Brabant heten vanaf nu Bravodirect en zo gaan ze eruitzien

De bussen van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Brabant gaan anders heten. Binnenkort zijn alle bussen te herkennen aan de naam BravoDirect.  Ze krijgen ook een iets ander uiterlijk. Tot nu toe hadden de bussen in elke regio een andere naam, maar daar komt nu dus verandering in. 

Het gaat dan alleen om de HOV-bussen. Dat wil zeggen dat alleen de directe buslijnen van naam en uiterlijk veranderen en niet om de stadsbussen. Tot nu toe reden in West- en Oost-Brabant die bussen onder de naam Volans. In Zuidoost-Brabant reden ze onder de naam Bravo, net als de stad en streekbussen. Om mogelijke verwarring bij reizigers te voorkomen, rijden alle HOV-bussen voortaan onder de naam BravoDirect. Het gaat in totaal om dertig buslijnen

Bushokjes

Ook de bushokjes krijgen een kleine make-over die past bij de nieuwe naam. Dat moet de komende weken gaan gebeuren. HOV belooft dat voor het einde van het jaar alle bussen en bushokjes voorzien worden van de nieuwe naam en de nieuwe look. 

Volledig scherm
De nieuwe bushokjes. © BravoDirect / Marco Reeuwijk
  1. Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip
    PREMIUM

    Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip

    De anticonceptiepil afhalen bij de apotheek is een gewoonte, net als het doen van een boodschap. Je krijgt een doosje, rekent af en komt drie maanden later weer terug. Deze keer krijg ik één strip in mijn handen geduwd. ,,Dit is voor een maand”, hoor ik mezelf tegen de assistente zeggen. Ze legt uit dat ze niet meer op voorraad heeft, de apotheek krijgt telkens slechts een paar strips van de groothandel. O ja, de prijs is ook wat gestegen: 7,90 euro voor één maand, normaliter betaal ik 10,15 euro voor drie maanden.