Volledig scherm
Stilte op busstation Neckerspoel in Eindhoven bij een eerdere staking in het streekvervoer. © Bert Jansen

Buschauffeurs Hermes en Arriva in Brabant staken maandag niet

De staking komende maandag in het openbaar vervoer treft busreizigers in Noord-Brabant niet. 

Het personeel van zowel Hermes als Arriva heeft besloten niet mee te doen aan de actie voor behoud van de pensioengerechtigde leeftijd op 66 jaar. 

Dat laten woordvoerders van de vervoersbedrijven weten.

Treinreizigers worden maandag wél gedupeerd: tussen 06.00 uur en 07.06 uur rijden er geen treinen. Ook in de uren daarna moeten reizigers nog rekening houden met vertragingen, verwacht reizigersorganisatie Rover.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.