Volledig scherm
Boef volgas op de N65. © Dumpert

Burgemeester Noordanus van Tilburg wil landelijk verbod op advertenties bij opruiende filmpjes

TILBURG - Vloggers die filmpjes online zetten waarin zij agenten beledigen en opruiend gedrag vertonen, mogen daar geen geld meer mee kunnen verdienen. Dat zegt de burgemeester Peter Noordanus van de gemeente Tilburg donderdagavond. Hij vindt dat de overheid advertenties bij dergelijke provocerende filmpjes moet verbieden en wil daarover in gesprek met de minister.

Met de oproep reageert Noordanus op de consternatie rond een zogenaamde 'treitervlogger' in zijn eigen stad.

De rapper Boef, echte naam Soufiane Boussaadia, plaatst op sociale media regelmatig provocerende filmpjes, waarin hij bijvoorbeeld politieagenten schoffeert. Aan de advertenties die Youtube bij die filmpjes plaatst, verdient Boussaadia geld. Zondag werd Boussaadia aangehouden wegens opruiing nadat in Tilburg-Noord ternauwernood een massale vechtpartij was voorkomen.

Veiligheidsmaatregelen
Donderdag kwam Boussaadia weer op vrije voeten. Hij blijft volgens het Openbaar Ministerie wel verdacht van opruiing. Vrijdag staat er een optreden van rapper Boef gepland in de Tilburgse discotheek Epic. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er juridisch gezien geen reden om dat te verbieden. "We hebben wel de eigenaar van Epic benaderd en hem duidelijk gemaakt wat hij in huis haalt. Het is ook aan hem zelf om passende veiligheidsmaatregelen te nemen."

Vlogs
Eerder kwam Boussaadia al in het nieuws vanwege zijn vlogs, filmpjes waarin hij politieagenten treitert en provoceert. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de burgemeester dit gedrag niet tolereert. Hij heeft het Openbaar Ministerie gevraagd er bovenop te zitten. Boussaadia komt uit Alkmaar en woont sinds kort in Tilburg.

Inmiddels is er op Facebook ook een pagina opgericht met de naam 'Wij boycotten rapper Boef'. De initiatiefnemers vinden dat de rapper onaanvaardbaar en puberaal gedrag vertoont in zijn vlogs.

Volledig scherm
Rapper Boef laat weten dat hij geen Wajong-uitkering krijgt. © Instagram
Volledig scherm
Rapper Boef in een van zijn vlogs. © YouTube
Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
Boef © Youtube
Volledig scherm
De nieuwe auto van Boef? © Youtube