Uitgestorven bij Rosada, netjes afstand houden bij de bouwmarkt. Brabant gedroeg zich zondag op veel plekken volgens het boekje.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitgestorven bij Rosada, netjes afstand houden bij de bouwmarkt. Brabant gedroeg zich zondag op veel plekken volgens het boekje. © Freek Verhulst

Brave West-Brabanders blijven nu wél weg (of houden afstand) bij bouwmarkt of outlet

De bouwmarkten vol, de sluiproutes naar België en de wegen richting het strand afgesloten en het Spoorpark in Tilburg op slot; Brabant heeft deze dagen nogal wat moeite met de nadrukkelijke oproep vanuit de overheid om in verband met het coronavirus alleen het huis uit te gaan wanneer dat nodig is, en dan ook nog afstand te houden.

  1. Wolf steeds vaker gespot in Brabant, en lijkt zelfs koe aan te vallen: vier vragen over het roofdier
    PREMIUM

    Wolf steeds vaker gespot in Brabant, en lijkt zelfs koe aan te vallen: vier vragen over het roofdier

    Of je er nou blij mee bent, of niet: de wolf heeft zich gevestigd in Brabant en duikt steeds vaker op. Daarmee wordt de kans groter dat je een wolf tegenkomt, of dat schapen ten prooi vallen aan het grote roofdier. Afgelopen maandag bleek zelfs dat een koe in Heeze een vermoedelijke wolvenaanval niet heeft overleefd. Hoe het zit met wolven, en hoe we met ze om moeten gaan, beantwoorden we daarom in vier vragen.