Volledig scherm
Frenkie en Mikky © Instagram

Brabantse vriendin van Frenkie de Jong schreeuwt het van de daken: 'Je mag voor je droomclub spelen!’

HILVARENBEEK - De 20-jarige hockeyster Mikky Kiemeney uit Hilvarenbeek is apetrots op haar vriend en Ajax-voetballer Frenkie de Jong. De 21-jarige international verhuist komende zomer voor een megabedrag van 75 miljoen euro naar FC Barcelona.

De Jong tekent een contract voor vijf jaar bij de club van sterspeler Lionel Messi. Zijn vriendin, de 20-jarige Mikky Kiemeney uit Hilvarenbeek, gaat hem achterna. Op haar Instagram laat ze weten supertrots te zijn op De Jong, met wie ze al jaren samen is.

Droomclub

,,Drie jaar geleden gingen we naar Camp Nou als fans, en keken we een wedstrijd van jouw droomclub. Vandaag is de dag dat je de wereld mag vertellen dat je nu ook mag spelen voor je droomclub. Jij hebt die grote droom werkelijkheid gemaakt.”

Kiemeney, die op haar zeventiende haar debuut maakte in het eerste team van HC Den Bosch, kan naar eigen zeggen ‘niet wachten om er iedere minuut van te genieten’. ,,We gaan samen jouw droom beleven.”

Contract

Het huidige contract van De Jong bij Ajax heeft een looptijd tot medio 2022. FC Barcelona koopt die verbintenis af met een bedrag van 75 miljoen euro, dat door allerlei bonussen kan oplopen tot maximaal 86 miljoen.

Zijn vroegere club Willem II en ook RKC Waalwijk profiteren flink mee van deze lucratieve deal. De Jong maakte een aantal jaar deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding van de twee Brabantse clubs, die daardoor kunnen rekenen op een forse opleidingsvergoeding, plus een afgesproken doorverkooppercentage.

  1. Stadsprijs
    Van het land

    Stadsprijs

    BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag was een heel andere dag dan we gewend zijn. Hoewel we ’s ochtends nog gewoon in onze oude kleren op het bedrijf rondliepen, begon de middag met een bezoek aan de kapper om mijn haar op te steken. Toen Caroline en ik vervolgens allebei een galajurk aantrokken en make-up hadden opgedaan, was de metamorfose compleet. Caroline en ik mochten namens FrankenFruit naar het GoBoZ ondernemersgala. Voor de andere familieleden was de overgang van een heel jaar in ‘tuinkleren’, zoals wij dat noemen, naar galakleding iets te groot.