Roel en Marly poseren voor de Sydney Opera House in Sydney, Australië.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel en Marly poseren voor de Sydney Opera House in Sydney, Australië. © Marly van de Ven

Brabantse Roel en Marly fietsen met stofmasker rond in Sydney: ‘Je krijgt er een schorre keel en branderige ogen van’

SYDNEY - Ja, de smog en rookontwikkeling in het Australische Sydney is zo erg als de media het voorspiegelt. De stad ligt door voortdurend aanhoudende bosbranden al weken onder een dikke deken van giftige rook. ,,Ik word 's nachts weleens wakker dat de slaapkamer volstaat met rook en ik mezelf afvraag: ‘staat er in de straat een huis in brand’?” 

Tot haar blijdschap is daar geen sprake van. Sterker nog, echt bezorgd om dreigende brandhaarden in haar omgeving is Marly van de Ven - Brons (29) niet. De Bossche, onlangs getrouwd met de uit Herpen afkomstige Roel (29), verblijft sinds juli jongstleden in de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Ze woont midden in het centrum, zo'n 3,5 kilometer van het Sydney Opera House af, terwijl de bosbranden zich tientallen kilometers verderop afspelen.

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.