Volledig scherm
PREMIUM
Roel en Marly poseren voor de Sydney Opera House in Sydney, Australië. © Marly van de Ven

Brabantse Roel en Marly fietsen met stofmasker rond in Sydney: ‘Je krijgt er een schorre keel en branderige ogen van’

SYDNEY - Ja, de smog en rookontwikkeling in het Australische Sydney is zo erg als de media het voorspiegelt. De stad ligt door voortdurend aanhoudende bosbranden al weken onder een dikke deken van giftige rook. ,,Ik word 's nachts weleens wakker dat de slaapkamer volstaat met rook en ik mezelf afvraag: ‘staat er in de straat een huis in brand’?” 

Tot haar blijdschap is daar geen sprake van. Sterker nog, echt bezorgd om dreigende brandhaarden in haar omgeving is Marly van de Ven - Brons (29) niet. De Bossche, onlangs getrouwd met de uit Herpen afkomstige Roel (29), verblijft sinds juli jongstleden in de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Ze woont midden in het centrum, zo'n 3,5 kilometer van het Sydney Opera House af, terwijl de bosbranden zich tientallen kilometers verderop afspelen.

  1. ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven
    PREMIUM

    ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven

    TILBURG - Het was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol donderdagavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand in dit land heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie op Schiphol. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”