Volledig scherm
© Thinkstock

Brabantse ondernemers werken aan duurzaamheid met Jort Kelder en Balkenende

BOSSCHENHOOFD - De gemeenten Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom houden voor de tweede maal een 'duurzaamheidstop' op vliegveld Seppe. Aan de top werken ook de Regio West-Brabant (RWB) en het waterschap De Brabantse Delta mee. 

Met de bijeenkomst aanstaande maandag hopen de partijen in de eerste plaats ondernemers zover te krijgen om de eigen duurzaamheid te vergroten. Vorig jaar werd de top voor het eerst gehouden. Wethouder Paul de Beer (financiën en duurzaamheid) zei toen dat Nederland ten opzichte van andere Europese landen een inhaalslag te maken heeft. 

Klimaatdoelstellingen

Om die stelling dit jaar kracht bij te zetten, hebben de drie grootste gemeenten van West-Brabant oud-premier Jan-Peter Balkenende van stal gehaald. Als voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition spoort Balkenende grote Nederlandse bedrijven aan om rekening te houden met de klimaatdoelstellingen van de VN. Balkenende zal de middag op Breda International Airport Seppe aftrappen met een lezing.         

Tijdens de bijeenkomst worden verschillende workshops gegeven. Er is een gesprek onder leiding van Jort Kelder. Aanmelden kan via de website winstdoorduurzaamheid.nl.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.