Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Brabantse hogescholen en universiteiten blijven tot 1 juni online lesgeven

Vanuit de overheid is over het opengaan of dichtblijven van scholen nog niets besloten, maar Tilburg University, TU Eindhoven en hogescholen Fontys, Avans en Breda University of Applied Sciences verlengen het online-onderwijs alvast tot 1 juni en eventueel tot het einde van het schooljaar. 

De hogescholen en universiteiten geven aan dat wordt bekeken of lessen en tentamens op school voor 1 juni mogelijk zijn, mocht de overheid beslissen om maatregelen rondom scholen te verzachten of op te heffen. Maar ze vinden het belangrijk om nu al duidelijkheid te bieden aan studenten. Joep Houterman, bestuursvoorzitter van Fontys: ,,Hierdoor weten we waar we de komende periode aan toe zijn. De afgelopen weken zijn we erin geslaagd om het onderwijs in onze gebouwen voor 90 procent te vervangen door online onderwijs. Dat heeft even tijd gekost en ook de weg terug naar een ‘genormaliseerde’ situatie zal tijd kosten.”

Vanwege de maatregel van de overheid om bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden om zo het coronavirus tegen te gaan, zijn alle studiereizen, diploma-uitreikingen en andere evenementen die op de scholen gepland stonden voor die tijd geannuleerd.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).