Volledig scherm
Volgens Brabantse EHBO'ers moet er meer openheid over drugs komen in Nederland © EMS

Brabantse EHBO'ers: 'Meer openheid over partydrugs'

BRABANT - Er moet in Nederland meer openheid komen over het gebruik van partydrugs. Daarnaast moet ook het testen van xtc weer mogelijk worden op dance-events. Dat stellen 2 ervaren Brabantse EHBO'ers in een interview met de zuidelijke dance-website This Is Our House.

Nederland loopt niet alleen voor de troepen uit op het gebied van dj’s en events, maar ook qua drugspreventie. Toch gaat het veel veldwerkers niet ver genoeg, zeker nu de markt der partydrugs met alle nieuwe middelen en thuis-apothekers almaar complexer wordt, en de gebruiker jonger.

This Is Our House sprak de 2 ervaren EHBO’ers, die beiden een sterfgeval meemaakten. Onder hen Ruud Verhalle van EMS uit Uden, de grootste hulporganisatie voor evenementen in ons land.

Samen met zijn nicht Annebel Schmitz uit Tilburg, die in het ziekenhuis werkt en ook jarenlang meedraait op EHBO's op dance-events, praat hij over de soms schokkende ervaringen op dancefeesten en in het ziekenhuis. En hoe dat aantal drugs-incidenten verminderd kan worden.

"Als we nog meer open kaart spelen, kunnen we vaker leed voorkomen."

Lees het complete verhaal op This Is Our House.