Volledig scherm
© Thinkstock

Brabants oplichtersduo trekt spoor van ellende: 'Die jongen gelooft zelf in zijn leugens'

Auto's lospeuteren, een paard ook, huur van stallen niet betalen, rekeningen onbetaald laten. Een jong stel uit Handel maakt overal slachtoffers. 

Een jong paar uit Handel trekt een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging door het land. Veel slachtoffers hebben aangifte gedaan, de politie is een onderzoek begonnen. Op Facebook wordt een waarschuwing tegen het duo massaal gedeeld. Meer dan dertig gedupeerden hebben zich al gemeld. 

De man, 25 jaar oud, legt zich vooral toe op fraude met auto's. Bij diverse garages probeerde hij met valse papieren en screenshots van overboekingen auto's mee te nemen om vervolgens rekeningen voor onderhoud onbetaald te laten.  

Volledig scherm
Autohandelaar Floris ten Doesschaten bij een Dodge Ram Van. Foto Ton van de Meulenhof © FotoMeulenhof

Autohandelaar Floris ten Doesschate uit Helmond heeft op 18 januari aangifte tegen de man gedaan wegens poging tot oplichting. Hij raakte 'door goed vertrouwen' bijna een Dodge Ram Van uit 2010 ter waarde van 24.000 euro aan de Handelnaar kwijt. ,,Hij vertelde dat hij dertig paarden had in Deurne en een huis van vijf ton in België." De Handelnaar wilde de Dodge een weekeinde uitproberen en liet een BWM 1-serie achter als borg. Maar die auto bleek niet van hem. Ook de financiering bleek niet in orde, een screenshot van een overboeking was vals. 

Na veel telefoontjes, waarin Ten Doesschate naar eigen zeggen met de dood werd bedreigd, liet de Handelnaar de Dodge dinsdag achter in Deurne. De auto kwam woensdag bij de eigenaar terug, vervuild,  met incomplete sleutels en gewiste navigatie. De dashboardcamera was eruit gesloopt. Ten Doesschate maakt zich zorgen over het stel: ,,Wat hebben die nou voor een toekomst? Die jongen gelooft zelf in zijn leugens." 

Bedreigd

Patrick Manders uit Gemert heeft dinsdag aangifte tegen de Handelnaar gedaan wegens bedreiging van hemzelf en zijn gezin. Manders heeft een zakelijk conflict met de man, die een bedrijfje heeft in parketonderhoud. Een opdracht was niet naar tevredenheid uitgevoerd. Op de website De Nederlandse Bouwgids klagen tientallen klanten over slecht werk, intimidatie en oplichting. 

De vrouw van het stel zit 'in de paarden'. Zij heeft gehuurde stallen in Hippisch Centrum Deurne niet betaald. Libéma, waar het centrum onder valt, heeft daarvan aangifte gedaan, bevestigt een woordvoerster. 

Duizenden euro's

Ruiter Chrissy Fens, die in Rotterdam een manege runt, is voor vijftien mille de boot ingegaan. ,,Ik kocht in februari 2017 een paard van haar voor dertienduizend euro en heb er nog eens tweeduizend euro kosten aan gemaakt. Maar het paard deed raar en gooide ruiters af." Fens wilde de koop annuleren. ,,Zij wilde het paard terugkopen voor zevenduizend euro. Ik ging daarmee akkoord, want ik wilde ervan af." Het paard werd opgehaald, maar nooit betaald. Fens heeft op 2 januari aangifte gedaan van verduistering.

Het stel uit Handel was niet bereikbaar. Telefoonnummers zijn afgesloten en op aanbellen bij hun woning werd niet gereageerd. De website van het parketbedrijf staat op zwart. De sitebouwer is ook gedupeerd: zijn rekening is nooit betaald.  

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement