Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Dijk (links) en Marcel Veltmaat uit Haaren. © Jan Zandee

Brabants echtpaar blij met middel prep: 'Seks is nu zonder gevaar en angst’

HAAREN - Een half jaar slikken Marcel Veltmaat en Peter van Dijk uit Haaren het middel prep, dat hen beschermt tegen hiv-infecties. Het getrouwde stel is er enorm blij mee. Want nu is seks voor hen ontdaan van levensgevaar. ,,Nu kunnen we er zonder angst en gevaar van genieten.”

Het is maar een klein groen pilletje, maar dat kleine gevalletje uit een wit busje betekent zo enorm veel voor Marcel Veltmaat (47) en Peter van Dijk (52) uit Haaren. Het paar - inmiddels elf jaar getrouwd - slikt sinds een half jaar prep, het preventief middel tegen hiv, het virus dat de ziekte aids veroorzaakt. Ze zijn er intens blij mee dat het middel voor hen vrij gemakkelijk te verkrijgen is.  Van Dijk: ,,Prep geeft ons een ongelooflijke verlichting van de angst voor een hiv-besmetting. Seks was altijd omgeven met angst en onzekerheid, want je bent toch altijd bang om besmet te raken. Nu kan ik eindelijk echt genieten van seks met een ander.”

  1. Negen uur meelopen in de jeugdkliniek: bullshit doorprikken in de verslaafdenzorg
    zomerserie

    Negen uur meelopen in de jeugdkli­niek: bullshit doorprik­ken in de verslaaf­den­zorg

    HILVARENBEEK - 08.05 uur. Vrolijk fluiten vogeltjes op het terrein van Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Statige witte gebouwen omgeven door uitgestrekt groen. Maar hé, geen tijd om te lummelen, strak programma vandaag. Snel een kop koffie en dan de tas in een kast proppen. Alleen de telefoon mag mee naar binnen, maar wel graag uit het zicht houden. Geen buitenwereld hier, niks wat afleidt.