Frank de Groot van Staatsbosbeheer inspecteert de jonge bomen die inmiddels op dit weitje zijn geplant in natuurgebied De Geelders tussen Olland en Boxtel.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank de Groot van Staatsbosbeheer inspecteert de jonge bomen die inmiddels op dit weitje zijn geplant in natuurgebied De Geelders tussen Olland en Boxtel. © Van Assendelft

Brabant wil veertig miljoen bomen erbij, maar daar is helemaal niet genoeg grond voor

DEN BOSCH/OLLAND - Veertig miljoen bomen erbij in tien jaar tijd, met die duizelingwekkende ambitie wil de provincie Brabant voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Maar nu twee plantseizoenen verstreken zijn, blijkt het stroperig te gaan. Geld ligt niet voor het oprapen, grond al helemaal niet.

  1. Enclaves, werelderfgoed, smokkelaars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensvallei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”
    PREMIUM

    Enclaves, werelderf­goed, smokke­laars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensval­lei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”

    Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Merksplas en Hoogstraten. Samen vormen ze een meer dan unieke regio die het ontdekken waard is. Op toeristisch vlak werkten ze al samen onder de naam Land van Mark en Merkske, maar die naam dekte absoluut niet de lading. Voortaan gaan ze door het leven als Grensvallei. “De enclaves, UNESCO Werelderfgoed, de themawandelingen: deze regio heeft zovéél te bieden”, klinkt het.
    Baarle-Nassau