De lege parkeerplaats voor de ingang van de Efteling.
Volledig scherm
PREMIUM
De lege parkeerplaats voor de ingang van de Efteling. © copyright Marc Bolsius

Brabant ligt op z'n gat (en maakt er het beste van)

FOTOREPORTAGEZó zagen we Brabant nog nooit. Uitgestorven pleinen, verlaten parken, lege parkeerplaatsen. Maar ook: acties om er samen toch iets van te maken. Het geeft een bijzonder beeld, dat we vastleggen in een serie foto's. Omdat het zo ongewoon is, onwerkelijk bijna. 

,,Het is iets voor de geschiedenisboeken wat er nu gebeurt. Goed dat jullie al die plekken in Brabant afgaan om dit vast te leggen. Dat is belangrijk, voor later”, zegt Anja Langenhuizen als ze hoort van ons voornemen. En gelijk heeft ze, zittend in haar tijdelijke rolstoel, zwaaiend naar haar oude moedertje die boven uit het raam hangt. Mevrouw Dien Becks mag haar kamer in verzorgingshuis Sint Janshof in Vlijmen niet uit, om vrij te blijven van het coronavirus. Zo op afstand kan ze toch een praatje maken met haar dochter.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.