Het olympisch en paralympisch team dat Nederland vertegenwoordigt in Rio.
Volledig scherm
Het olympisch en paralympisch team dat Nederland vertegenwoordigt in Rio. © NOC*NSF

Brabant levert 37 sporters tijdens Olympische Spelen (kaart)

BREDA - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan komende week van start. Van de 242 Nederlandse sporters die aan het sportevenement meedoen, groeiden 37 atleten op in Brabant.

De provincies Noord- en Zuid-Holland leveren de meeste atleten die meedoen in Rio. In beide provincies groeiden 49 olympiërs op. Brabant volgt op de derde plaats met 37 atleten. Zeeland is met één atleet de provincie waar de minste olympiërs opgroeiden.

Bij de steden levert Amsterdam (18) de meeste sporters af, voor Utrecht (8) en Den Haag (7).

Benieuwd naar welke sporter bij jou uit de buurt komt en wanneer hij of zij voor het eerst in actie komt? Bekijk hieronder de interactieve kaart.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.