Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jorritsma (links) en Ad van Mierlo van de Taskforce-Riec. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Brabant krijgt miljoenen om drugscriminaliteit te bestrijden, maar waar wordt dat geld in gestoken?

EINDHOVEN - Voetbalclubs, jachthavens, gemeenten, volkswijken: overal moet de crimineel buiten de deur worden gehouden. Brabant krijgt 24,5 miljoen euro om zich tegen deze inmenging van onderwereld te wapenen.

Wil je boeven pakken dan heb je agenten nodig, handboeien, rechercheurs. Toch? Brabant krijgt de komende drie jaar liefst 24,5 miljoen euro om de drugscriminaliteit aan te pakken, maar daarvan gaat geen cent naar de politiemacht. Hoogstens indirect. Waar gaat het dan wel heen? Naar betere samenwerking tussen opsporingsdiensten en het wapenen van de bovenwereld tegen het binnendringen van de onderwereld. Niet heel sexy, wel heel belangrijk.

  1. Ervaringen van Poolse undercover-journalist ‘zeer herkenbaar’ en ‘praktijk van alledag’
    PREMIUM

    Ervaringen van Poolse undercover-journalist ‘zeer herkenbaar’ en ‘praktijk van alledag’

    De ‘praktijk van alledag’, ‘zeer herkenbaar’, ‘zo gaan wij blijkbaar met Poolse arbeidsmigranten om'. Vanuit verschillende hoeken zijn dat de reacties op het verhaal van de Poolse Agata Olejarczyk die voor het Brabants Dagblad vijf weken undercover werkzaam was in het distributiecentrum van Jumbo in Den Bosch en een indringend verhaal schreef over de onzekerheid, werkdruk en de stress.