Volledig scherm
© Shutterstock

Brabant handhaaft bouwstop geitenstallen

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant handhaaft de tijdelijke bouwstop voor geitenstallen. Gedeputeerde Staten hebben dat besloten naar aanleiding van nieuw onderzoek, dat bevestigt dat omwonenden van geitenhouderijen een groter risico lopen op longontsteking.

De bouwstop werd in 2017 ingesteld toen het verband tussen geitenstallen en een verhoogde kans op longontsteking voor het eerst werd aangetoond. Het bouwverbod blijft gelden tot de exacte oorzaak is gevonden, aldus de provincie dinsdag.

Onderzoek naar de precieze oorzaak is nog bezig en kan nog jaren duren. Het kan zelfs zo zijn dat de oorzaak niet gevonden kan worden.

  1. Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip
    PREMIUM

    Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip

    De anticonceptiepil afhalen bij de apotheek is een gewoonte, net als het doen van een boodschap. Je krijgt een doosje, rekent af en komt drie maanden later weer terug. Deze keer krijg ik één strip in mijn handen geduwd. ,,Dit is voor een maand”, hoor ik mezelf tegen de assistente zeggen. Ze legt uit dat ze niet meer op voorraad heeft, de apotheek krijgt telkens slechts een paar strips van de groothandel. O ja, de prijs is ook wat gestegen: 7,90 euro voor één maand, normaliter betaal ik 10,15 euro voor drie maanden.