Volledig scherm
© Thinkstock

Brabant geniet van laatste zomerse weekend, zondag kans op herfstweer met regenbuien

Hoewel de meteorologische herfst op 1 september al is begonnen, gaat op maandag de astronomische herfst pas in. Dat betekent dat Brabanders dit weekend nog volop genieten van de laatste zomerse dagen.

Zaterdag scheen de hele dag volop de zon, met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Zondag kunnen Brabanders zich alvast voorbereiden op de herfst. Vanaf het middaguur kan regen verwacht worden, met een maximale temperatuur overdag tot 22 graden. 

Verspreid over Brabant genieten genoeg mensen van de laatste zomerse zonnestralen. Zo ook Roel van Dun. Hij wandelde vandaag van Dongen naar Nieuwkuijk.

Inwoners van Den Bosch genoten vandaag niet alleen van de zon. Ook waren de historische militaire vliegtuigen, ingezet om 75 jaar bevrijding te vieren, goed te zien.

Marleen Hoftijzer signeerde vandaag boeken in Breda. Daarna pikt ze nog een kopje koffie mee op de Grote Markt.

Gelukkig voor de Lichtsloepenparade wordt zaterdagavond een heldere avond voorspeld.

In Eindhoven genoten mensen op het terras deze dag niet alleen van het zomerse weer, maar was er ook nog eens sfeervolle livemuziek.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’